Abonneren  Inloggen

Grafimedia in cijfers: geen 20 maar 2% omzetdaling

4 juli 2024

In de oorspronkelijke editie van de nieuwe “Grafimedia in cijfers” over het jaar 2023, sprak GOC over twintig procent omzetdaling voor de Nederlandse grafische industrie in 2023. Dit getal kwam daarmee in een nieuwsbericht in de meest recente editie van PRINTmatters terecht, maar is inmiddels door GOC gecorrigeerd naar 2%.

Na de aanvankelijke publicatie van Grafimedia in cijfers werd namelijk - in antwoord op vragen en onderzoek door grafimediajournalist Ed Bogaard - duidelijk dat hier sprake was van een enorme fout. De omzetdaling van de grafische industrie bleef in 2023 beperkt tot “slechts” 2%.
Tijdens het proces richting het drukken van de meest recente, net uitgekomen editie van PRINTmatters was deze fout nog niet bij de redactie bekend. In de nieuwsrubriek van het magazine wordt het oorspronkelijke persbericht van GOC aangehaald, met daarin de genoemde 20% omzetdaling. Inmiddels zou een herdruk zijn uitgebracht waarin dit is gecorrigeerd naar 2%.


Wil je het nieuwste PRINTmatters magazine thuis ontvangen?

Neem een proefabonnement en kies voor nalevering