Abonneren  Inloggen

Fujifilm toont analoge en digitale verpakkingsoplossingen tijdens Interpack 2023

23 maart 2023

Van 4 t/m 10 mei 2023 vindt Interpack 2023 plaats in Düsseldorf. Fujifilm zal daar aanwezig zijn met een portfolio met analoge en digitale verpakkingsoplossingen onder het thema 'Analoog. Digitaal. Duurzaam'.

Het bedrijf ziet hoe print waarde kan toevoegen aan verpakkingen. Door analoge technieken te combineren met de nieuwste digitale printtechnologieën, wil Fujifilm een portfolio creëren dat de productie van zowel analoog als digitaal bedrukte verpakkingen ondersteunt en gelijkertijd oog heeft voor duurzaamheid.

Analoge oplossingen

  • De waterafwasbare Flenex FW flexoplaten, waarvoor geen schadelijke oplosmiddelen nodig zijn en die duurzamer zijn dan de meeste alternatieven.
  • Door Fujifilm al vele jaren geproduceerde smalbaaninkten
  • Ook het retrofitbare LED UV-uithardingssysteem van Fujifilm op de stand te zien zijn. Het systeem combineert zowel LED-UV-uithardingshardware als een nieuw assortiment LED-UV-inkten, waardoor het energieverbruik wordt verminderd, schadelijke vluchtige organische stoffen worden geëlimineerd, minder onderhoud nodig is en minder afval wordt geproduceerd.

Digitale oplossingen

  • De Jet Press 750S High Speed Model, zal live op de stand draaien en vouwkartonnen verpakkingen produceren in combinatie met een Kama-afwerkingseenheid. Dit systeem maakt het mogelijk om vouwkartonverpakkingen in kleine oplagen te bedrukken met hoge kwaliteitsniveaus.
  • De Jet Press FP790 digitale flexibele verpakkingspers zal ook op de stand te zien zijn. De Jet Press FP790 is ontworpen om een digitaal alternatief te bieden voor flexoproductie voor reguliere toepassingen en printruns.

Manuel Schrutt, Head of Packaging, EMEA kijkt ernaar uit om te exposeren op Interpack 2023. ‘Het is een toonaangevende beurs voor de wereldwijde verpakkingsindustrie. Het is geweldig om te zien dat de show eindelijk weer draait, na een lange 6 jaar. We kijken ernaar uit om in contact te komen met onze bestaande en potentiële klanten.’

Tijdens Interpack 2023 is Fujifilm te vinden op stand F65 in hal 8a.

Afbeelding boven: de Fujifilm Jet Press 750S


Geen nieuws missen?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van PRINTmatters